Webinar EZK en Hynetwork Services over landelijk transportnet waterstof

05.10.21

Het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en Hynetwork Services organiseren op vrijdag 15 oktober van 11 uur tot 13 uur een webinar over de ontwikkeling van een landelijk transportnet voor waterstof. In het webinar wordt een terugkoppeling gegeven op de uitkomsten van het HyWay27 project. Daarnaast worden de uitkomsten van de marktconsultatie gepresenteerd. Tenslotte gaan EZK en Hynetwork Services in op de stappen die de komende periode worden doorlopen om te komen tot een transportnet voor waterstof. Het webinar is voor alle (markt)partijen die interesse hebben in waterstof.

De ontwikkeling van transportcapaciteit voor waterstof is een cruciale stap om waterstof de gewenste sleutelpositie te geven in onze economie en energievoorziening. Deze en andere conclusies uit het HyWay27-rapport van dit voorjaar waren mede aanleiding voor de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat om Gasunie te vragen de ontwikkeling van deze infrastructuur op zich te nemen. Bij de presentatie van de begrotingsplannen voor 2022, afgelopen Prinsjesdag, kondigde het Rijk aan €750 miljoen te reserveren voor de ontwikkeling van het transportnet voor waterstof. Een belangrijke stap voor de realisatie hiervan.

Aanmelden en mogelijkheid tot het stellen van vragen

Aanmelden voor het webinar kan via deze link. Het webinar is Nederlandstalig. Na de uitzending komt een Engels ondertitelde versie online beschikbaar. Tijdens het webinar kunnen vragen worden gesteld aan het ministerie van EZK en Hynetwork Services. Het is ook mogelijk om van tevoren vragen in te sturen. Dat kan via info@HyWay27.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht